Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Biszkopty

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Biszkopty

    - 2/3 szklanki mąki
    - 1/2 szklanki cukru
    - 3 jajka

    Żółtka oddziel od białek. Ubij pianę z białek, pod koniec ubijania dodaj cukier. Pianę ostrożnie połącz z żółtkami. Porcjami dodawaj mąkę i bardzo delikatnie wymieszaj całość. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozlewaj małe kółeczka z biszkoptowej masy. Piecz w temperaturze ok. 180 st., aż biszkopty się ładnie zarumienią. I gotowe!
  •    
       

    #2
    Odp: Biszkopty

    polecam jabłecznik na biszkopcie http://jablecznik.com.pl daj się skusić.
    http://rybapogrecku.pl
    http://salatkazkurczakiem.net.pl

    Skomentuj


      #3
      Odp: Biszkopty

      Ja też lubię biszkoptowe ciasta najbardziej roladę
      Sałatka ryżowa- Najlepsza z owocami .

      Skomentuj


        #4
        Jak robicie biszkopt?

        Ja robicie biszkopt, aby wam wyszedł wysoki i puszysty? Czy macie jakieś sprawdzone triki
        Sałatka ryżowa- Najlepsza z owocami .

        Skomentuj


          #5
          Odp: Jak robicie biszkopt?

          Biszkopt:
          1 szkl mąki
          1szkl.cukru
          łyzeczka proszku do pieczenia
          4 jaja
          4 łyzki wody
          Białka ubic i dodawać potroche cukier, potem wlać zółtka rozmieszane z wodą a na koniec mąka z proszkiem.
          Wylać na blaszke a w łyzce ciasta romieszaj 2 łyki kakao.Wylej na ciasto i przemieszaj widelcem delikatnie, zrobią się maziajki.
          Piec 40 min na 170 stopniach -podwójna grzałka


          Skomentuj


            #6
            Odp: Jak robicie biszkopt?

            na www.tast.pl możesz znaleźć przepis na pyszny, tradycyjny biszkopt )

            Skomentuj


              #7
              Odp: Jak robicie biszkopt?

              Robię tak samo jak Koliberek napisała Rzadko kiedy się zdarza aby biszkopt mi nie wyszedł

              Skomentuj

              •    
                   

                #8
                Odp: Biszkopty

                Mi jakoś biszkopt często siada, nie wiem co jest tego przyczyną. Rolada jest prze pyszna, moja mama robi taką dobrą masę.

                Skomentuj


                  #9
                  Odp: Jak robicie biszkopt?

                  Muszę spróbować waszych trików, żeby biszkopt nie siadał. No nie zawsze, ale jakoś czasami mi nie wychodzi.

                  Skomentuj


                    #10
                    Odp: Biszkopty

                    Sporo cennych rad i na pewno któreś mi sie przydadzą. Może nie jestem mistrzem w kuchni, ale odpukać biszkopt wychodzi.

                    Skomentuj

                    •    
                         

                      #11
                      Odp: Biszkopty

                      A mi biszkopty nigdy nie wychodzą, chociaż że już z kilku różnych przepisów próbowałam. Siostra piecze z głowy. Doda troche tego troche tamtego i super zawsze jej wychodzi. Do biszkoptu to trzeba mieć rękę.

                      Skomentuj


                        #12
                        Odp: Biszkopty

                        Mój niezawodny przepis
                        skladniki mnożymy razy ilość użytych jaj. na jedno jajo
                        3 kkg cukru 2 dkg mąki pszennej 1 dkg mąki ziemniaczanej proszek do pieczenia szczypta soli.,
                        Ubijamy białka na sztywną pianą dodajemy cukier i ubijamy do rozpuszczenia póżniej żółtka. na koniec wymieszane mąki i przesiane przez sito delikatnie mieszamy

                        Skomentuj


                          #13
                          Odp: Biszkopty

                          Rewelacyjny biszkopt - zawsze wychodzi, do wykorzystania do rolady:
                          Rolada ( na jedną roladę połowa porcji)
                          4 jajka
                          1 szklanka cukru
                          1 szklanka mąki
                          2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
                          2 łyżeczki oliwy
                          2 łyżeczki octu
                          Piec 10-15 minut w 180 stopniach, na papierze.

                          Skomentuj

                                 
                          Working...
                          X